Bestemmingen Oostenrijk Bestemmingen Duitsland Bestemmingen Frankrijk Bestemmingen Tsjechië Bestemmingen Italië Aanbiedingen Specials Groepsreizen Nieuwsoverzicht
VervoerVerzekeringenDirect boekenHUUR ski/board met kortingDisclaimer

ski huurrtm twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervoer


Via Ski4U kunt u ook diverse vervoersmogelijkheden boeken om zo uw wintersportbestemming te bereiken. Graag kijken we samen met u wat voor u de beste vervoersmogelijkheid is.

Busvervoer naar de sneeuw wordt uitgevoerd door Directliner pendelbussen. Ook voor uw eigen groep is er een eigen bus naar de sneeuw die u voor de deur ophaalt en ook weer terugbrengt.

Trein; naar Frankrijk en Oostenrijk het kan allebei. Wij kunnen u adviseren welke trein het beste is voor uw bestemming.

Vliegtuig; Vliegen naar Frankrijk of Oostenrijk. Tegenwoordig kunt u al zeer voordelig naar de sneeuw vliegen. Wij adviseren u graag met welke maatschappij.

Eigen vervoer; Het stuur in eigen handen houden en op naar de wintersport! Denkt u wel om de geldende regels in de diverse wintersportlanden voor de winter-uitrusting van uw auto?

Transfers naar uw bestemming en overnachten onderweg naar uw vakantiebestemming, ook daarvoor bent u bij ons voor een goed advies aan het juiste adres.


Bus


Via Ski4U kunt u ook een busretour boeken naar vele wintersportbestemmingen in Oostenrijk, Frankrijk, Italië, en Andorra! Het vervoer wordt grotendeels uitgevoerd door de busmaatschappij Directliner.


Bestemmingen
De buspendels gaan naar 98 bestemmingen in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Andorra. Hier vindt u de opstapschema's voor de diverse landen.

Gepubliceerde tijden in de opstapschema's zijn altijd onder voorbehoud, de juiste vertrektijden treft u aan in de tickets. Opstaplokaties in Nederland kunnen wijzigen door beleidswijzigingen van lokale overheden. Mochten er voor een opstapplaats te weinig deelnemers zijn dan kan de opstapplaats zonder vooroverleg met u worden gewijzigd.

Bestemmingen buspendels Frankrijk Maurienne/ route volgt binnenkort

Bestemmingen buspendels Frankrijk Savoie-2Alpes-Morzine/route volgt binnenkort

Bestemmingen buspendels Italië/route volgt binnenkort

Bestemmingen buspendels Andorra/route volgt binnenkort

Bestemmingen buspendels Oostenrijk Tirol en Salzburgerland/route volgt binnenkort

Bestemmingen buspendels Tsjechië/route volgt binnenkort

Bestemmingstoeslagen
Voor bepaalde opstapplaatsen in Oostenrijk, Frankrijk en Italië zijn er transfertoeslagen (€ 30 per persoon) van toepassing, dit geldt o.a. voor:
Oostenrijk: diverse dorpen in het Salzburgerland, Gerlos en Königsleiten
Frankrijk: Les Arcs 1600, Les Arcs 1800, Belle Plagne, Plagne Centre, Plagne Soleil, Le Corbier, La Toussuire, Valmeinier 1800, La Norma, Valfréjus en Valloire
Italië: Andalo, Pejo, Commezzadura, Dimaro, Fai, Folgarida, Malé, Madonna di Campiglio, Mezzana/Marileva, Molveno en Pinzolo

Uitrusting touringcars
De touringcars zijn voorzien van bar, toilet, dubbele beglazing, luchtvering, winterbanden, sneeuwkettingen en veelal uitgerust met video. Twee ervaren chauffeurs zorgen voor een snelle en veilige heen- en terugreis. In de bus zijn Tourist Class stoelen en Royal Class stoelen beschikbaar. Een Royal Class stoel is een verstelbare stoel met een ruime tussenruimte (stoelmaat 940mm en rugleuning verstelbaar tot 45 graden). Een Tourist Class stoel is een verstelbare stoel met een iets minder ruime tussenruimte (stoelmaat 750 mm en rugleuning verstelbaar tot 30 graden)

Bagage
Uw bagage mag maximaal 20 kg wegen en bestaan uit 1 koffer, tas of rugzak, 1 paar ski's of snowboard (zonder gemonteerde bindingen), 1 paar ski- of snowboardschoenen en 1 kleine tas als handbagage. De touringcars zijn rookvrij, maar tijdens de stops zal op aangeven van de chauffeurs een rookpauze ingelast kunnen worden.

Voor de individuele reizen geldt:
Na enkele opstapplaatsen in Nederland te hebben aangedaan brengt de touringcar u direct naar de bestemming. Bij onvoldoende deelname voor een bepaalde bestemming kan het voorkomen dat het laatste traject per minibus (met economy class-stoelen) of taxi afgelegd wordt, bijzonderheden staan bij uw bestemming vermeld . Tevens kan het zo zijn dat u ondergebracht wordt bij een collega touroperator die wel rechtstreeks naar de bestemming rijdt.

Groepen:
U kunt een eigen opstap- en/of uitstapplaats aanvragen indien u met 20 personen of meer bent. De opstap- en/of uitstaplocatie moet daarvoor wel met alle type touringcars aan te rijden zijn. Vraag naar de mogelijkheden bij Ski4U.

Wijzigingskosten
Wijziging op- en/of uitstapplaats € 40 per boeking

Annuleringskosten
Zie hiervoor de Ski4U annuleringsvoorwaarden

Brandstofkosten/ Wetgeving / CAO / ANVR
Bovenstaande buspendelprijzen zijn gebaseerd op een gemiddelde brandstofprijs. Bij een stijging van de prijzen worden deze extra kosten aan u doorbelast. Dit geldt ook voor eventuele wijzigingen in de wetgeving of CAO, als de wijzigingen van invloed zijn op de prijs, zullen deze aan u worden doorbelast.
Op alle reisovereenkomsten/buspendelovereenkomsten van Directliner zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing.


Treinen


Wekelijks vertrekken vanuit Nederland de Alpen Expres (vrijdagavond) en de Thalys (zaterdagochtend) naar diverse wintersportgebieden in Frankrijk, Oostenrijk en Italië.

de Ski Thalys
Deze zeer snelle en comfortabele trein verzorgt het vervoer naar Europa's mooiste skigebieden. Zaterdagochtend vroeg vertrekt Ski Thalys van Amsterdam-CS; na enkele stops in Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel rijdt u vervolgens met hoge snelheid naar de Franse Alpen, waar u al aan het begin van de middag aankomt. U kunt rustig lezen, een dutje doen of genieten van het voorbijtrekkende landschap. Zo heeft u géén last van files, mist of sneeuw.

In het bar-/buffetrijtuig kunt u voor koffie, thee en andere dranken terecht, maar er zijn ook broodjes, salades en warme snacks verkrijgbaar. De gehele ski Thalys is rookvrij.

Vanaf Moûtiers, Aime la Plagne en Bourg St Maurice verzorgen wij desgewenst ook uw transfer naar de vermelde wintersportplaatsen. Een of evt. twee weken later, aan het eind van de zaterdagmiddag reist u terug en bent dan even na middernacht weer op uw station van vertrek in Nederland.

U kunt kiezen uit twee klassen: Comfort 2 en Comfort 1. Comfort 1 geeft extra service en faciliteiten: meer beenruimte, breedere stoelen, catering op de zitplaats (welkomsdrankje, snack en hoofdmaaltijd), stopcontact naast uw stoel (m.u.v. stilte rijtuig) en gratis WiFi.

Wanneer en waarheen rijdt de Ski Thalys (2015/2016)?

Opstapplaats Tijden
Amsterdam - CS Uit Nederland 05:40 - Naar Nederland 00:12
Schiphol Uit Nederland 05:58 - Naar Nederland 23:54
Rotterdam - CS Uit Nederland 06:25 - Naar Nederland 23:33
Antwerpen - Centraal Uit Nederland 07:05 - Naar Nederland 22:56
Brussel - Zuid-Midi Uit Nederland 07:59 - Naar Nederland 22:11
Chambéry Uit Nederland 12:21 - Naar Nederland 17:50
Albertville Uit Nederland 13:04 - Naar Nederland 16:58
Moûtiers Uit Nederland 13:44 - Naar Nederland 16:25
Aime - la Plagne Uit Nederland 14:05 - Naar Nederland 16:02
Landry Uit Nederland 14:17 - Naar Nederland 15:51
Bourg St Maurice Uit Nederland 14:30 - Naar Nederland 15:41

Dit zijn indicatie tijden de tijden in uw ticket zijn de definitieve tijden.

Prijsindicatie Thalys:
Laagseizoen: ca. € 190,- - € 308,- p.p.
Hoogseizoen: ca. € 260,- - € 318,- p.p.
Kinderprijzen:
tot en met 3 jaar gratis (geen eigen zitplaats)
4 tot 11 jaar ca. LS € 98,- - 118,- / HS € 134,- - 154,-

Transfer naar uw wintersportbestemming
Vanaf € 43,- per persoon boeken wij uw transfer vanaf het treinstation naar uw wintersportbestemming, dat kan voor bijna alle bekende plaatsen die in de Tarentaise vallei liggen : Val Thorens, Les Menuires, St. Martin de Belleville, Méribel, Mottaret, Les Arcs, La Plagne-Belle Plagne, Courchevel, Champagny, La Rosière, La Tania, Tignes, Val d'Isère, Valmorel. Soms brengen we u met de transferbus naar een centrale bestemming waarvandaan u van de gratis pendelbus gebruik kunt maken om het laatste stuk te overbruggen. Dit is bijvoorbeeld in sommige dorpen van Les Arcs en La Plagne het geval.


Vliegtuig


Wilt u snel naar uw wintersportbestemming kies dan voor het vliegtuig. Wij kunnen u adviseren wat voor u de beste maatschappij is.

Als partner van Transavia kunnen wij voor u vluchten verzorgen naar wintersport- en winterzonbestemmingen. Het grote voordeel om via Ski4U te boeken is dat wij (voordelige) vluchten een paar dagen voor u in optie kunnen plaatsen zodat we dan de accommodatie ook definief kunnen vastleggen. Vraag bij ons de actuele prijzen en de nog beschikbare vluchtmogelijkheden na. Dit winterseizoen kunt u ook vanaf Groningen Airport Eelde en Eindhoven vliegen naar de sneeuw.

Vliegen met Transavia WWW.TRANSAVIA.COM naar de diverse Alpenlanden
Vroeg reserveren bij transavia levert u de scherpste tarieven naar de sneeuw op !

VLIEGEN NAAR OOSTENRIJK:
Vanaf Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Groningen kunt u naar de sneeuw vliegen. In nog geen 2 uur bent u op de luchthaven van Salzburg of Innsbruck. Vanaf daar kunt u er voor kiezen om met een taxi-transfer of de trein naar uw eindbestemming te reizen. Wij kunnen deze totale reis voor u verzorgen, we bespreken graag met u de mogelijkheden en de kosten.

Vliegen met Airberlin vanaf Duitsland en Nederland supersnel en vaak naar Oostenrijk (Klagenfurt, Salzburg en Innsbruck) www.airberlin.com

VLIEGEN NAAR FRANKRIJK:
Wilt u naar de Franse Alpen dan zijn de luchthavens van Genève of Grenoble de ideale startpunten voor uw wintersportvakantie. Voor de zuidelijke Alpen is Nice de aanvlieghaven. Vanaf daar kunt u er voor kiezen om met een bus-, taxi-transfer of de trein naar uw eindbestemming te reizen. Wij kunnen deze totale reis voor u verzorgen, we bespreken graag met u de mogelijkheden en de kosten.

Vliegen met Easyjet naar Genève Zwitserland richting de Franse Alpen vanaf Amsterdam www.easyjet.com

VLIEGEN NAAR ITALIË:
Via Transavia zijn er dagelijks lijndiensten naar Milaan. Vanaf Milaan kunt u supersnel uw bestemming bereiken in bijvoorbeeld de Brenta Dolomieten. Bus- of treinverbindingen zijn er voor de meeste skigebieden.
Wij kunnen deze totale reis voor u verzorgen, we bespreken graag met u de mogelijkheden en de kosten.
Klik hier de actuele vluchttijden voor de bestemming Milaan.

VLIEGEN ALGEMEEN
De diverse luchtvaartmaatschappijen hebben allen een ander bagage beleid. Over het algemeen kunt u 20 kilo ruimbagage gratis meenemen op uw vlucht. In geval van overbagage wordt er per enkele reis een (forse) toeslag geheven. De handbagage is gebonden aan bepaalde afmetingen en gewicht, houd hier rekening mee. Onjuiste afmeting of te zwaar? de bagage wordt dan ingecheckt als normale ruimbagage met een forse toeslag. Wintersportuitrusting wordt ook apart berekend (1 paar skies met schoenen of snowboard met schoenen) de kosten liggen hiervoor tussen de 20 en 40 euro per enkele reis. Ook wintersportuitrusting is aan een maximum gewicht gebonden en deze dient goed ingepakt te zijn in skischoen- en skitassen. Wij vertellen u graag per maatschappij de specifieke (wintersport) bagage eisen voor dit seizoen.

LUCHTHAVEN TRANSFER
Wij verzorgen ook uw transfer van de luchthaven naar uw hotel of appartement. Informeer bij ons naar de mogelijkheden hoe wij u kunnen vervoeren (bijv. taxi, bus of trein). De kosten en reistijd vanaf de luchthaven varieren per bestemming. Voor de kosten kunt u denken aan 50 tot 200 euro per persoon.

Vertragingen en uw transfer
Veel mensen vliegen naar de wintersport en soms kunnen hier ook vertragingen optreden vanwege bijvoorbeeld weersomstandigheden. Helaas liggen deze vertragingen buiten onze verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. Het kan zelfs zo zijn dat vertragingen er voor zorgen dat uw aansluiting niet gehaald wordt. Wij zullen u proberen te helpen om alsnog op de bestemming te komen maar voor dit soort zaken kunt u Ski4U niet aansprakelijk stellen.

VOORDELIG PARKEREN OP SCHIPHOL?
informeer hier naar de mogelijkheden


Auto


Natuurlijk kunt u ook met uw eigen auto naar de sneeuw rijden. Denk daarbij wel aan de geldende verkeersregels wat betreft winterbanden en sneeuwkettingen.

Er is nog steeds veel onduidelijkheid over de verplichting van winterbanden in wintersportlanden. Wanneer er sneeuw op de wegen ligt, moeten er winterbanden gemonteerd zijn. Zonder winterbanden riskeert de automobilist dan een boete van maximaal €40, maar het wordt erger als je (buiten je schuld) betrokken raakt bij een verkeersongeval. Dan kan het rijden onder winterse omstandigheden zonder winterbanden leiden tot mede-aansprakelijkheid en 'grove nalatigheid', waarbij de verzekeraar betaling kan weigeren.

Via Continental Benelux tonen wij u de actuele informatie over de winterbandenplicht.

Winterbanden zijn verplicht in:

•Bosnië-Herzegovina
•Estland
•Finland
•Letland
•Litouwen
•Oostenrijk
•Slowakije
•Slovenië
•IJsland
•Zweden

Winterbanden zijn verplicht bij winterse omstandigheden en/of op bepaalde wegen in:

•Duitsland
•Frankrijk
•Kroatië
•Italië
•Luxemburg
•Noorwegen
•Tsjechië
•Zwitserland

In de rest van Europa geldt geen winterbandenverplichting. In landen als België en Nederland worden winterbanden echter ten stelligste aangeraden van oktober tot Pasen, wanneer de gemiddelde temperatuur onder de 7° C zakt.

Een volledig overzicht van de wetgeving in alle Europese landen kunt u hier in PDF downloaden.

Wij kunnen ook uw overnachting onderweg voor u reserveren indien u niet in een keer naar uw bestemming wilt rijden


Overig


Indien u met de bus, trein of het vliegtuig gaat dan komt u meestal niet direct op de plaats aan waar ook uw accommodatie ligt. U heeft dan een transfer nodig om bij uw accommodatie te komen. Vooral in het hoogseizoen is het vaak moeilijk om ter plaatse op het moment van aankomst nog iets te regelen.
Wij nemen dit graag voor u uit handen en regelen deze transfer voor u in Frankrijk en Oostenrijk. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Onderweg


Indien u niet in een keer wilt doorrijden naar uw vakantie adres hebben wij voor u de juiste adressen voor een overnachting halverwege op de route of net voor uw vakantie adres.
Een tip van onze kant: boek vroegtijdig uw overnachting onderweg voor de hoogseizoen vakantieweken, de vrijdagen voor de hoogseizoen weken zitten al heel snel vol.

Misschien kunnen we er zelfs wel voor zorgen dat u al een nacht eerder in uw accommodatie terecht kunt.

Vraag ons gerust wat voor u de mogelijkheden zijn!
<< TERUG

Königsleiten
studio's en appartementen verspreid over het dorp
profiteer nu van de gratis nachten aanbieding
studio voor max. 2 personen
2 kamer app. voor max. 4 personen
3 kamer app. voor max. 5 personen
bijvoorbeeld:
16/12 7 nachten 2 kamer app. v.a. € 355,- per week
(excl. eindschoonmaak, toeristenbelasting en bedlinnen)Commezzadura Val di Sole
NIEUW bij Ski4U appartementen en hotelkamers in Comezzadura
op ca. 400 meter van de skilift u kunt skiën in het skigebied van Madonna di Campiglio met de uitgebreide skipas
appartementen Commezzadura
hotel Commezzadura

free fontsLaatste
nieuws:


samenwerkingspartners Ski4U
Voor de winter van 17/18 werken we weer samen met Belvilla , Ceskysight en Wintertrex en kunt u weer de diverse onderkomens boeken van deze aanbieders.......
lees verder>>
Stagiaire Marita bij Ski4U
Sinds november 2015 heeft Marita Hijlkema als stagiaire het team van Ski4U versterkt. Marita volgt de opleiding Toerisme en Vrije Tijd aan het Friesland College in Leeuwarden.......
lees verder>>